Gepeperde hapjes

Foodblogevent-november-2009-rock-roll-juuthHet recept voor de (vega) hapjes van het foodblogevent – zie ook vorig bericht!

Eet je graag vlees, vervang dan de quorn door gehakt en de seitan door kipstukjes gemarineerd in ketjap.

Verwarm de oven voor op ca 200 graden.

Snijd eerst de paprika’s in achten. Bak de paprikastukken zachtjes in een grote koekenpan met wat olie tot ze zacht zijn. Laat lekker langzaam garen; intussen kun je de vulling voorbereiden.

Vulling 1:

Snipper een uitje en hak een teen knoflook. Fruit in wat olie. Bak de quorn mee en voeg flink wat oosterse kruiden of gehaktkruiden plus peper toe. Maal chilivlokken erboven.

Vulling 2:

Snipper een uitje en hak een teen knoflook. Fruit in wat olie. Voeg de seitan met aanhangend vocht toe en kook/bak in. Maal chilivlokken erboven.

Vulling 3:

Snijd een flinke ui in kwartringen. Meng met flink wat magere kaas (bijvoorbeeld Slankie Pittig) en maal chilivlokken erboven.

Ontdooi quichedeegplakjes en rek ze een beetje uit. Leg er een stukje paprika in en een lepeltje vulling. Druk de vulling even aan. Vouw nu het deeg dicht (supermakkelijk met een deegknijper). Leg de quichedeeghapjes in de oven. Na ongeveer een kwartiertje zijn ze klaar.

  • Share/Bookmark

Meer lekkere recepten:


recepten