Gnocchi uit het Zwarte Woud

Eerst een bekentenis: deze creatie heb ik nog niet zelf geproefd. Maar sinds ik een week lang bij Ava, Margriet en Ton in het Zwarte Woud mocht meeëten durf ik het blindelings aan: hun enthousiast ingestuurde recept voor gnocchi met tomatensaus en vegabal.

Het was Ava die mij de foto toestuurde en daarna ook het recept. Ava is mijn jongste vriendin: 10 jaar nu, bijna 11, en ik ken haar bijna zo lang als ze leeft. Ze is héél lief en leuk en slim en bijdehand en ook al woont ze sinds een jaar zo’n 7 uur rijden verderop, het voelt toch alsof ze nog heel dicht in de buurt is.

Hier volgt het recept. Ik heb de letterlijke woorden van Ava gebruikt en zelf cursief een paar aanvullingen gedaan. Let vooral op Ava’s kooktechnieken, daar spat de pret van af:

Recept Gnocchi met tomatensaus en vegabal

Gnocchi

We hebben gewoon Gnocchi gemaakt zoals het op de verpakking stond: in een pan met kokend zout water doen en dan wachten tot ze bovenkomen en gaan drijven…

Tomatensaus

  • (Judith: Snipper een ui en fruit die in de pan met wat olie tot de ui bruin wordt. Dit zorgt voor een lekkere diepe hartige smaak aan de tomatensaus (umami). Beetje knoflook erbij is ook lekker!)
  • Flats 1 pakje tomatenpuree in de pan.
  • Mik er een klein beetje water in (en als je vraagt hoeveel een “klein beetje” is : Uuuuuuh,gewoon zoveel als je denkt dat goed is…)
  • (Doe nu ongeveer de Gnocchi’s in de waterpan!)
  • Kwak nu het halve blik erwtjes derin.
  • En nu de ballen erin pleuren. (Judith: als je zelf vegaballen maakt, kun je ze beter apart houden. Anders vallen ze misschien uit elkaar in de pan – al kan dat ook wel weer lekker zijn. Hier een goed recept voor Seitanballen.)
  • En nu de tomaatjes klein snijden en in de pan flutsen.
  • Dan lekker VEEL Basilicum door de keuken strooien (maar het meeste moet natuurlijk de pan in…)
  • Nou en dan ff laten pruttelen.. (Judith: Ja, pruttelen! Hoe langer hoe lekkerder :) . Hmmm)

Vegabal

Judith: Kun je kant-en-klaar kopen. Of een vegaballenmix halen bij de biowinkel; dan hoef je alleen nog zelf water toe te voegen en ballen te draaien. Maar het leukste is natuurlijk zelf maken. Je kunt seitanballen maken, maar er is nog een andere manier: neem een groentenkliekje en wat linzen of kikkererwten uit blik. Prak fijn samen met een ei en lekker veel kruiden (en eventueel wat broodkruim als het te nat is). Maak ballen of burgers en bak ze in de oven.

Smakelijk eten!!!!

PS: Wel de saus over de Gnocchis mikken en op een bord doen He?!

- Komt voor elkaar Aaf, dankjewel! <3

  • Share/Bookmark

Meer lekkere recepten:


recepten