Haricots Verts met Schwarzwälder Schinken


Simpel maar heerlijk, naar een recept van mijn schoonmoeder. Bij haar staan ze iedere verjaardag op tafel tussen de andere lekkernijen.

Ook lekker als snack in plaats van die halve zak chips: minder vet – maar wél je dagportie groenten!

Handig om te weten als je de boontjes gaat kopen: er gaat 40-50 gram boontjes in een rolletje.

Halen:

  • Haricots verts of sperziebonen
  • Schwarzwälder Schinken of andere ham, bacon of spek
  • Eventueel extra smaakmakers naar je eigen voorkeur, bijvoorbeeld honing of kruiden

Doen:

  • Kook de boontjes beetgaar (al dente)
  • Afgieten, goed drogen
  • Neem telkens een bosje boontjes en rol hier een plakje ham omheen
  • Leg de rolletjes naast elkaar op een bord of ovenschaal
  • Zet 10 minuutjes voor het opdienen in een voorverwarmde oven op 200 graden
  • Het vet dat vrijkomt, ‘smeert’ de boontjes en maakt ze heerlijk smaakvol
  • Share/Bookmark

Meer lekkere recepten:


recepten