Hartig-zoete quinoa

Ook als mensen nog niet eens weten hoe gezond quinoa is, vinden ze dit gerecht superlekker. De combinatie van geroosterde pijnboompitjes met granaatappel is geweldig! De bonen en munt geven een mooi groen accent, de olijfolie en agavenectar zorgen voor diepte in de smaak en een heerlijk zoete noot. Doe er een tikje komijn of garam masala bij, dan blijft het allemaal stoer en pittig.

Ik maak graag en vaak verschillende quinoagerechten, lees hier waarom. Voor dit recept zijn de granaatappelpitjes een extra mooie toevoeging: supergezond en prachtig door de vrolijke knalroze kleur in je schaal.

Arno Kamphuis van 7dwars photography: dankjewel voor de mooie foto!

Granaatappelpitjes uitscheppen

Uitscheppen? Niet doen! Dat is een flink karweitje waarbij je onbedoeld veel van de witte ‘bedding’ van de pitjes meeneemt. Handiger is deze methode:

  • Snijd de granaatappel door langs de ‘evenaar’,
  • neem één helft in je hand, met de pitjes naar je handpalm gericht, boven een kom,
  • pak een lepel of pollepel en sla met de bolle kant ervan krachtig op de schil van de granaatappel,
  • de pitjes vallen nu tussen je vingers door in de kom. Er zullen enkele witte stukjes meekomen, die vis je er gemakkelijk uit.

Gebruik voor dit recept granaatappelpitjes, pijnboompitjes en flageoletten (of gesneden snijbonen, of dowerwten) in gelijke verhouding, dus 1:1:1.

Recept Hartig-zoete quinoa

  1. Kook een half pak quinoa volgens de gebruiksaanwijzing
  2. Rooster de pijnboompitjes
  3. Kook de flageoletten
  4. Klop de granaatappelpitjes uit de schil van een halve granaatappel (zie boven), houd een klein handje pitjes apart,
  5. Mix alles door elkaar met 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels agavestroop (of honing), gesneden verse muntblaadjes, peper, zout en wat garam masala of komijnpoeder.
  6. Garneer met het handje granaatappelpitjes en wat munt.

 
Fantastisch voor een picknick! Geniet ervan :) .

  • Share/Bookmark

Meer lekkere recepten:


recepten