Mama, kijk eens wat ik eet!

Ovenschotel-Spruitjes-Tofu-KaasSpruitjes komen alleen van heinde. Ze zijn ook alleen ‘s winters verkrijgbaar, want in de zomer heeft niemand er zin in. Echte seizoensgroenten dus, zonder een spoor van vliegtuigbrandstof.

Met de  traditionele spekjes vervangen door tofu wel echt heel vies verantwoord, maarrr… gelukkig biedt de ketjap een hint van tropische zon.

Spruitjes met ketjap, tofu en mozzarella: gátver – je moet het maar durven. Serieus dus: je moet het maar eens durven. Súperlekker!

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de spruitjes beetgaar. Snipper 1 ui, fruit in 1 eetlepel olie. Voeg pittig gekruide tofu toe, bak  enkele minuten tot de tofu wat bite krijgt. Snijd intussen de mozzarella in plakjes. Bak de spruitjes 1 minuut op hoog vuur mee met de ui en tofu. Haal van het vuur, doe in een ovenschaal, leg de mozzarella er bovenop en zet in de oven.

Maak een zoute dressing van een flinke scheut balsamicoazijn of -crème, ketjap asin en mosterd. Als de kaas gesmolten is: neem uit de oven, maal verse peper erboven en dien op met dressing.

  • Share/Bookmark

Meer lekkere recepten:


recepten