Ovenschoteltje met broccoli… bijvoorbeeld

Vers van de pers: ovenschoteltje. We zitten hier nog na te smekken.

Ook lekker met spruitjes

Kook per persoon twee kleine aardappeltjes gaar in pan of magnetron. Maak intussen een dikke jus van wat groentenbouiilon, ketjap en maizena (of gebruik iets van gister, of uit een potje, of je fantasie). Snijd de aardappels in schijven en meng die met de jus. Bedek de bodem van de ovenschaal(tjes) met de aardappelschijven en strooi er een beetje strooikaas overheen. Zet in de oven op zeker 220 graden en bak deze bodem alvast.

Stoom intussen groenten naar keuze knapperig gaar. Stamp wat noten of zaden (ik gebruikte zonnebloempitten) fijn en meng met een gelijke hoeveelheid strooikaas. Meng er eventueel wat kruiden doorheen.

Verdeel groenten en semi-gedroogde tomaten over de ovenschoteltjes, dan het kaasmengsel erbovenop. Bak in de hete oven af tot de kaas (half) gestold is.

  • Share/Bookmark

Meer lekkere recepten:


recepten