Picknick-pasta met tomaat en rucola

foto pasta met tomaat, rucola, parmezaanse kaas

Nog zo’n succesreceptje van de CitySessies-picknick: een heeeeele snelle pasta, ideaal voor zonnige parkdagen. Dan wil je snel de keuken uit, de zon in, en je wilt ook geen lange blogposts lezen, dus without further ado… Komt ie:

Recept Picknick-Pasta met tomaat en rucola

  • ca 200 gr gedroogde fusilli (pastaspiraaltjes; de vorm houdt de saus perfect vast)
  • Gedroogde tomaten, in reepjes (knippen gaat lekker snel!)
  • 75 gr pijnboompitten, geroosterd
  • 125 gr rucola/slablaadjes/basilicumblaadjes/spinazie… mooie groene blaadjes dus, net wat je kunt vinden!
  • Tomatenblokjes (zelfgemaakt of uit pot)
  • Rode pesto (zelfgemaakt of uit pot)
  • (Parmezaanse) kaas, versgeschaafd
  • Italiaanse of provencaalse kruiden

Kook de pasta. Verwarm intussen de tomatenblokjes met een paar flinke lepels rode pesto. Voeg vlak voor het afgieten van de pasta, de tomaatreepjes en kruiden toe aan de tomatensaus. Giet nu de pasta af en bewaar wat kookvocht. Roer de helft van de ¬†kaas door de pasta en voeg een paar lepels kookvocht toe, zo maak je een romig kaas’sausje’ en wordt de pasta lekker los. Roer nu de saus erdoorheen. Laat afkoelen en schep de pijnboompitjes en het groene blad erdoorheen, of serveer dit later apart. Maak mooi met de rest van de kaas.

Liep het water je al in de mond bij het plaatje? Dat is dankzij Arno Kamphuis van 7 dwarfs photography! Leuke vent, en een super kinderfotograaf.

  • Share/Bookmark

Meer lekkere recepten:


recepten