Pompoen-kerriesoep

En maar weer eens een pompoensoepje… met kerrie deze keer. Iedereen is weg van de combi met amandel. Klaar in 20 minuten.

  1. Prik enkele gaatjes tot in het holle binnenste van de pompoen en zet 10-15 minuten op hoog vermogen in de magnetron.
  2. Rooster ca 50 gram amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Snipper intussen een flinke ui en hak vier tenen knoflook klein. Fruit ui en knoflook met 2 theelepels komijn en 4 theelepels kerriepoeder of 2 eetlepels kerrieboemboe in wat olie. Snijd de pompoen in stukken en voeg toe. Bak even mee en voeg dan bouillon toe (variant naar smaak: groenten- of kruidenbouillon, van kip is eigenlijk het lekkerst (zei ik dat…?) ) tot de pompoenstukken ruim onder staan. Laat een tijdje heel zachtjes borrelen. Voeg een eetlepel grove mosterd toe en mix met een staafmixer.
  4. Wil je extra cremige soep, voer ‘m dan door een zeef (met een lepel wrijf je de pulp erdoorheen) en klop enkele klontjes koude roomboter erdoorheen.
  5. Top de soep af met het amandelschaafsel.
  • Share/Bookmark

Meer lekkere recepten:


recepten