Seitanballen

Is dit je eerste kennismaking met seitan? Gefeliciteerd! Je hebt zojuist ontdekt waarom veel vega’s niet talen naar vlees. Seitan is het best bewaarde geheim van de ecowinkel. De textuur is namelijk net als die van runderreepjes of kipshoarma, en je kunt het ook als zodanig bereiden. Die recepten volgen nog. Nu eerst: BALLEN!

400 gr seitan met aanhangend vocht
200 gr champignons
100 gr bruine of kidneybonen uit blik
1 ui
2 teentjes knoflook
100 gr geraspte kaas

  1. Hak de seitan, champignons, ui en knoflook klein.
  2. Bak de seitan op hoog vuur in wat olie tot ze iets gebruind is, voeg dan het afdruipvocht uit het potje toe en bak door tot het vocht weg is (een deel verdampt, de suikers karameliseren). Zet de gebakken seitan in een bakje apart.
  3. Bak nu de champignons, ui en knoflook. De groenten zullen vocht gaan afgeven, bak door tot dit vocht is verdampt.
  4. Mix met een staafmixer of in de blender de helft van het champignonmengsel met de bonen tot een pasta. Vermeng deze pasta met de rest van het champignonmengsel en de seitan. Voeg kaas toe tot de juiste consistentie en smaak zijn bereikt. Vorm ballen (hoe kleiner hoe lekkerder, vind ik).
  5. Leg de ballen onder een hete grill, ca 10-20 minuten. Ze zijn al gaar, dus ze hoeven alleen een knapperig korstje te krijgen. De kaas zal wat smelten. Heerlijk met een gezonde salade en gebakken aardappeltjes of rijst.
  • Share/Bookmark

Meer lekkere recepten:


recepten