Sticky Figs

Vijgen-Rode-Wijn-IJs-Mango-MuntAlexandra en Stirling, twee bekende steampunkers uit Australie, hebben Lief en mij drie dagen lang getrakteerd op de lekkerste maaltijden.

Stirling is chef en werkte -tot hij op reis ging- in een restaurant waar met specerijen getoverd wordt. Dat bood veel inspiratie voor Sabina’s spicy foodblogevent van oktober!

Die stoere Stirling met zijn wilde haardos en schoenen als zevenmijlslaarzen liet onder meer een superzoet recept voor vijgen in rode wijn bij mij achter: ‘sticky figs’, noemt hij ze. En dat gaat zo:

Een zakje gedroogde vijgen (stuk of vijftien) en een fles volle rode wijn (lekker cheap) van 75 cl. Voeg twee hele kruidnagels toe, wat nootmuskaat en kaneel. Kook gedurende minimaal 2 uur zachtjes in.

Serveer bij een kaasplankje, of met mango-sorbetijs met wat verse munt. Van de vijgen zelf kun je ook weer ijs maken.

  • Share/Bookmark

Meer lekkere recepten:


recepten