Vegan kaas van macadamia’s

Voor Pascal, die afscheid wil nemen van kaas en alle andere dierlijke producten na het zien van de video onderaan dit artikel.

Ik eet geen vlees, wel soms kaas en yoghurt. Leer draag ik alleen tweedehands. Wat ik koop aan dierlijke voedingsproducten is altijd biologisch en liefst van Demeter. Voor zo’n goedkoop stuk kaas bij de Lidl (én Albert Heijn, Jumbo enz!) heeft namelijk nog steeds een koe in een te krappe stal aan een melkmachine gestaan in omstandigheden die een levend, voelend wezen niet waardig zijn.

Recepten als de vegan kaas hierboven zijn verrassend, gezond en leuk om mee te spelen. Heb je al eens kokosslagroom op, of chocola gemaakt van rauwe cacao, rijststroop en cacao- en kokosvet met hazelnoten? Wauw!

Recept voor vegan kruidenkaas

Mix met een staafmixer macadamianoten, wat gistvlokken, een beetje water en citroensap tot een stevige, gladde mix. Macadamia’s zorgen voor een cremige, niet-korrelige structuur en hebben een neutrale smaak die geweldig combineert met… alles. Vorm de ‘kaas’ in een rol in folie en leg in de koelkast om op te stijven.

Nu het leukste: maak een heerlijke kruidenmix en voeg versgemalen zout en peper toe. Tijm en rozemarijn zijn heerlijk. Of kies een pittige rode mix met paprika en chilifvlokken. Strooi de mix op een bordje en rol de rol erdoorheen.

En dan nu de video:

  • Share/Bookmark

Meer lekkere recepten:


recepten