Warme Komkommersoep met Zalm

Warme-Komkommersoep-Zalm-Dille-Roomkaas

Na het succes van het recept voor koude komkommersoep op deze site, probeer ik het nu eens met een warme variant. De yoghurt heb ik vervangen door kruidenroomkaas en deze keer heb ik een tablet tuinkruidenbouillon gebruikt.

Onderstaand recept is voor 2 personen:

Snipper een sjalotje, hak een teen knoflook en fruit ze in de soeppan. Voeg de in stukken gesneden komkommer toe en bak kort mee. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg ca 400 ml heet water toe. Blend glad met een blender of staafmixer. Breng aan de kook. Neem van het vuur en roer 1 eetlepel roomkaas en 1 eetlepel dille erdoorheen. Snijd 100-150 gram gerookte zalm in snippers. Leg die op een hoopje in een diep bord, schenk de soep eromheen. Serveer met een lepel kruidenroomkaas en een takje dille.

Wil je zeker weten dat je visje met respect voor de natuur is gevangen? Check goedevis.nl of lees dit artikel dat ik eerder schreef over verantwoorde vis. Voor dit recept is een goede reminder dat alle zalm uit Alaska positief scoort. Hint: de zalm van Albert Heijn doet het bar slecht.

  • Share/Bookmark

Meer lekkere recepten:


recepten