Wontonsoep

Hitte en nattigheid, dat vat de dag vandaag wel aardig samen. Een weertje dat me deed terugdenken aan mijn tropenvakantie van afgelopen maart. Daarom een pittig soepje – voor wie vandaag nog niet genoeg gezweet had.

Haal de wontonvelletjes uit de vriezer. Rooster wat sesamzaadjes in een droge koekenpan. Snijd een halve paprika in kleine blokjes (2-3 mm). Voeg ongeveer gelijke hoeveelheden wortel en seitan toe, ook kleingesneden. Verhit een klein beetje olie in de koekenpan, houd de pan schuin en bak in het oliebadje kort wat gehakte knoflook, verse gember en een theelepel currypasta of sambal. Voeg de seitan en groenten toe, kruiden naar smaak (bijvoorbeeld gemalen koriander, komijn) en bak tot alles gaar en geurig is.

Neem een ontdooid wontonvelletje, leg een hoopje vulling in het midden, bevochtig twee zijden en vouw tot een driehoekje. Rol het vullingdeel nog een stukje verder richting de brede punt en klap dan de twee spitse puntjes om het vullingdeel heen. Plak vast met een beetje water.

Zet een soepje op (ik gebruikte eenvoudig bouillonpoeder en een paar lepels zoete chilisaus). Houd het simpel; de smaken die straks uit de wonton komen zullen je soepje verder kruiden. Kook de wontons in het soepje tot ze bleek en doorzichtig zijn.

Lekkellekkel!

  • Share/Bookmark

Meer lekkere recepten:


recepten