Zoete sinaasappels met specerijen uit de oven

Hartverwarmend als dessert met een bolletje ijs, of met vanilleroom, of op een koude wintermiddag bij de thee: kruidige sinaasappels met een heerlijk zoet knapperlaagje.

Suggesties voor de specerijenmix:

  • Speculaaskruiden (voor de sint- en kerstsfeer)
  • Garam masala (de Indiase touch: bevat o.m. komijn, korianderzaad en kruidnagel)
  • Maak je eigen mix: kaneel, wat nootmuskaat, fijngeraspt zoethout, misschien een paar amandelsnippers…
  • Gewoon alleen kaneel is óók lekker :)

Van de zomer kom ik terug met de zomermix voor dit recept!

Recept Zoete sinaasappels met specerijen uit de oven

  1. Verwarm de gril voor.
  2. Snijd de sinaasappels doormidden langs de ‘evenaar’ (dus niet door de boven- en onderkant)
  3. Snijd met een scherp mesje rondom tussen de schil en het vruchtvlees, en daarna langs de dunne vliesjes van het midden naar buiten. Zo snijd je de partjes vast los, kunnen ze straks makkelijk uitgelepeld worden.
  4. Laat de helften omgekeerd uitlekken in een schaal, vang het sap op en geef het aan iemand die pips ziet. Of doe het in een pannetje met wat suiker en likeur, laat indikken en schenk over het ijs…
  5. Mix per twee sinaasappelhelften één theelepeltje suiker met zo veel specerijen als je lekker vindt, waarschijnlijk gebruik je iets minder specerijen dan suiker.
  6. Strooi het suiker-specerijenmengsel dun over de sinaasappelhelften en leg onder de grill tot de suiker bruin kleurt, misschien wat bubbelt maar nog niet zwart wordt!

Had ik al gezegd hoe lekker dit was? Dit is mijn lievelingstoetje. Hmmmmm.

  • Share/Bookmark

Meer lekkere recepten:


recepten